Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

23-27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤ1-ΣΤ2


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ

23-27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020
ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΑΞΕΙΣ ΣΤ1 και ΣΤ2

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
«H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»


1. Εισαγωγή στην Αρχαία Ελληνική Μουσική
Στο σημερινό μάθημα θα ασχοληθούμε με την Αρχαία Ελληνική Μουσική. Αρχικά, δείτε τα παρακάτω video για να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με τη μουσική αυτή.
         
Στη συνέχεια, δείτε το ηλεκτρονικό διαδραστικό βιβλίο στο παρακάτω link και διαβάστε τις δύο πρώτες σελίδες που αναφέρονται στην Αρχαία Ελληνική Μουσική. Όπου βλέπετε εικονίδια (όπως αυτό Εικόνα ) πατήστε πάνω προκειμένου να αξιοποιήσετε link που δίνουν περαιτέρω πληροφορίες.

2. Τα Μουσικά Όργανα στην Αρχαία Ελλάδα 
Στον παρακάτω link δείτε και ακούστε τα μουσικά όργανα της Αρχαίας Ελλάδας.
https://safeshare.tv/my/add/safeview?url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DwP2nin5TQrE

Μεταβείτε στο Φωτόδεντρο για να παρακολουθήσετε video, το οποίο αναφέρεται στις αντιλήψεις των Αρχαίων Ελλήνων για τη μουσική, στη σύνδεση αυτής με τη μυθολογία, στα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και στους μουσικούς αγώνες. Σημαντικές πληροφορίες μας δίνει συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Στέφος που είναι κατασκευαστής αρχαιοελληνικών οργάνων.

ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Σας παρακαλώ, όταν στέλνετε e-mail να σημειώσετε στο ΘΕΜΑ το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το τμήμα (π.χ. Α1) και την εβδομάδα στην οποία εντάσσεται το μάθημα. Για παράδειγμα, το σημερινό μάθημα εντάσσεται στην εβδομάδα 23-27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020.
Παράδειγμα: Μαρία Παπαδοπούλου, Α2, 23-27 Μαρτίου 2020


ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1η ΑΣΚΗΣΗ
Ποιο Μουσικό Όργανο της Αρχαίας Ελλάδας σου έκανε εντύπωση και γιατί;


2η ΑΣΚΗΣΗ
Ποια ήταν η θέση της μουσικής στην Αρχαία Ελλάδα, στο δημόσιο βίο, στον ιδιωτικό βίο και στο εκπαιδευτικό σύστημα; Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τη θέση της μουσικής στη σύγχρονη εποχή;